Život

Šta su anatomske burme i zašto su toliko popularne

Šta su anatomske burme i zašto su toliko popularne

Kupovina burmi za dan venčanja zasniva se na dogovoru između buduće žene i muža. Konkretan izbor modela zavisi od pojedinačnog ukusa, i moguće je da jedna osoba preferira određenu boju, materijal i detalje, a budući supružnik potpuno drugačiju varijantu. Najčešće, današnji parovi biraju anatomske burme.

Kada se parovi odlučuju za anatomske burme cena nije presudan faktor. To je način da pronađu lagan, udoban i komforan prsten, koji će moći dugoročno da nose na desnom prstu svoje ruke. Važno je objasniti šta su anatomske burme i zbog čega je njihova popularnost u punom jeku. 

Šta predstavljaju anatomske burme?

Nema konkretno vidljivih znakova i razlika koje odvajaju anatomske burme od nekih drugih. Jednostavno, stvar je u osećaju udobnosti, relaksacije i komocije. Mogu da budu u boji belog, žutog i roze zlata, ili srebra. Uvek se preporučuje da anatomske burme budu izbor u kombinaciji sa željenom bojom i zlatom određenog stepena finoće kao osnovnim materijalom. Radi se o modelima koji će savršeno stajati na svakom prstu,  neće stvarati osećaj nelagodnosti niti će biti potrebno neko posebno navikavanje na svakodnevno nošenje. Za anatomske burme cena je uglavnom identična ili vrlo slična klasičnim modelima.

Anatomska varijanta se savetuje svima, jer može biti dizajnirana prema svim kriterijumima i ukusa parova, ali je udobnost presudna. Uz to, anatomske burme karakteriše i lagana struktura, pa su samim tim vrlo lake i neosetne na prstu. Na taj način, svaka burma se može nositi dugi niz godina, bez obzira na promenu telesnih karakteristika, otok prsta ili bilo koje druge uticaje koje bi učinili da prst postane preuzak ili tesan. Anatomske burme imaju unutrašnju ivicu koja nije ravna, već blago zaobljena, kako bi prsten stajao gotovo neprimetno odvojen od prsta. Tačnije, radi se o specijalnom obliku burme, koji se u nekim zlatarama čak i podrazumeva, za sve boje zlata, modele i druge dodatke. Tada je za anatomske burme cena identična kao i kod standardnih ivica.

Zašto su anatomske burme toliko popularne?

S obzirom da obezbeđuju udoban, lagan i komforan prsten za svaku ruku, anatomske burme su opravdano danas i više nego popularne i tražene. Posebno zbog činjenice da mogu biti u bilo kojoj boji zlata, imati dodatke poput dragog kamenja i cirkona, zatim unutrašnje ili spoljašnje gravure, kao i brojne varijante otisaka i drugih unikatnih detalja i ukrasa, njihova popularnost je ogromna. U kombinaciji sa besprekornom estetikom i ispunjavanjem želja parova u domenu kako žele da im izgledaju burme, obezbeđuje se visoko kvalitetan prsten. 

Istovremeno, burma ima nežne ivice, potrebnu čvrstinu, ali malu težinu i stvara osećaj komfornog nošenja bez tegoba. Zahvaljujući obloj unutrašnjoj ivici stvara se osećaj neverovatne lakoće i mogućnost da prst slobodno „diše“, čak i kada je tu potpuno nova, dizajnirana burma. Sve što je navedeno, čini da anatomske burme budu najčešći izbor parova, jer se pruža maksimalna udobnost, bez ikakvih uticaja na estetiku i dizajn, kao i balansiranja između želja, potreba i mogućnosti.

Anatomske burme su definitivno najtraženiji i izbor broj jedan današnjih parova koji se pripremaju za čin venčanja. Radi se o modelima koji imaju oble ivice i daju osećaj udobnosti, bez tegoba i stresa zbog nošenja novog prstena. U kombinaciji željenog dizajna, vrhunskog kvaliteta i osećaja komfora i lakoće, anatomske burme ispunjavaju sve kriterijume koje treba da ima nakit koji se nosi svakodnevno, neprekidno i dugi niz godina.

Share this post

About the author