Dom

Lepak za kamen kao deo dekora i praktičnog rešenja u ambijentu doma

Lepak za kamen kao deo dekora i praktičnog rešenja u ambijentu doma

Prirodni i veštački kamen ima veoma dekorativni karakter, koji savršeno pristaje svakom stilu uređenja, kvadraturi i tonovima boja. Iako se nekada prisustvo kamena isključilo povezivalo sa ulepšavanjem dvorišta – staza, terasa i balkona, letnjikovaca i roštilja, danas je vrlo prisutan u unutrašnjosti objekata, zbog odličnih karakteristika i izuzetne trajnosti.

Bez obzira da li je u pitanju prirodna ili veštačka, dekorativna varijanta, lepak za kamen je izuzetno važan faktor uspešnog postavljanja svakog komada, kao i dugovečnosti stajanja u ambijentu. Posebno je popularan beli lepak za kamen – cena je prava sitnica u odnosu na niz pogodnosti koje univerzalna boja i dizajn pružaju svakoj podlozi na koju se postavlja. Lepak za dekorativni kamen može biti vrlo slične teksture kao i za prirodni, dok je i cena takođe na optimalnom nivou.

Kamen u enterijeru zahteva pronalazak snažnog lepka za idealan rezultat

Visok stepen zastupljenosti kamena u enterijeru dodaje nekada potrebne „hladne“ tonove i strukturu materijala, a sa druge strane često i upečatljivo ulepša ambijent unikatnim dizajnom i prirodnošću kojom zrači čak i dekorativna tekstura od gipsa. Da bi bio besprekorno postavljen na svaki tip površine, potrebno je nabaviti odgovarajući lepak za kamen. U tom pogledu, izuzetno se preporučuje beli lepak za kamen – cena je vrlo niska i kreće se na nivou od svega nekoliko stotina dinara po kilogramu.

Prisutnost u enterijeru zasniva se i na činjenici da lepak za kamen savršeno reaguje u kontaktu sa svakom vrstom podloge, bez obzira na to da li su u pitanju malter, beton, cigla, fasade, montažni zidovi, drvene ploče i mnogo drugih materijala. Prilikom ugradnje, za dekorativni u odnosu na lepak za prirodni kamen cena se smatra isplativijom, zato što je manji stepen otpadanja i gubljenja strukture od svega nekoliko procenata.

Praktičnost i stil dekorativnog i prirodnog kamena koji upotpunjuje najbolji lepak

Najbolji kamen, isto kao i pločice, podovi i druge teksture materijala, ne bi bilo izvodljivo postaviti u prostorijama, kao i ispred samih objekata ukoliko se ne raspolaže odgovarajućim lepkom. Zbog toga, odgovarajući beli lepak za kamen savetuje se kao idealno rešenje koje savršeno pristaje svakom tonu podloge, efikasno se suši i postaje potpuno nevidljiv nakon učvršćavanja i stapanja sa površinom. Odgovarajući lepak bira se i sa aspekta debljine sloja u kojem se nanosi, odnosno za svaki tip strukture predviđeno je koliko je poželjno da iznosi nivo u centimetrima.

Kamen u enterijeru postao je mnogo više od dekora – praktičan materijal za oblaganje šankova, stubova, unutrašnjeg dela stepeništa, zatim ukrašavanje kuhinjskog prostora, dnevnog boravka i hodnika, kao i realizaciju mnogih drugih inovativnih ideja. Često se kombinuje sa atraktivnom LED rasvetom, za potpuni efekat stila, atraktivnosti i praćenja trendova. S tim u vezi, podršku mora pružiti klasični ili beli lepak za kamen – cena će sigurno izmamiti osmeh na licu.

Prirodni i dekorativni kamen postao je jedan od vrlo zastupljenih trendova u dizajnu enterijera, pa se sve češće može videti u velikom broju moderno uređenih domova. Da bi bio idealno postavljen bez nereda, otpadanja i gubljenja funkcija važno je nabaviti najbolji lepak za dekorativni kamen, ili prirodnu oblogu, što će za rezultat imati ogromno zadovoljstvo vlasnika i sjajno uređenje prostora.

Share this post

About the author