Život

Kako odabrati odgovarajuće burme za venčanje?

Kako odabrati odgovarajuće burme za venčanje?

Zakazivanje venčanja nosi sa sobom veliki broj obaveza, razmišljanja i dogovaranja, a svemu tome prethodi veridba ispunjena emocijama. Važan element bez kojeg nije moguće zamisliti čin venčanja, jesu burme i uglavnom ih danas kupuju mladenci samostalno. Nekada je tradicija nalagala da burme žuto zlato odaberu kumovi, dok je danas uglavnom ovaj običaj prevaziđen.

Kako se radi o značajnom finansijskom izdatku, ali i značajnom nakitu koji će ceo život ukrašavati šake supružnika i simbolizovati zajedništvo, parovi se sve češće odlučuju da sami biraju, razgledaju i kupuju burme belo zlato, žuto, roze ili kombinaciju. Da bi se odabrala odgovarajuća burma za svakog budućeg supružnika, važno je razmotriti ključne faktore uspešne kupovine.

Važan odabir: burme belo ili burme žuto zlato?

Najčešća dilema današnjih parova jeste da li kupiti burme od žutog ili burme belo zlato, dok je dostupna i inovativna boja plemenitog metala – roze. Ipak, najveći broj budućih supružnika razmatra opciju burme žuto zlato koje asocira na tradiciju, klasiku i upadljivost, ili od belog zlata kao moderniju i svedeniju varijantu. Kako je cenovni rang prilično identičan, odluka se zasniva na željama svakog od verenika, pa rezultat odluke mogu biti i dve burme potpuno različite boje.

Takođe, u ovoj dilemi važno je realno razmisliti o boji nakita koja se inače nosi – dame za postojeće prstenje, narukvice i sat, ogrlicu, minđuše i slično, pa će odluka biti značajno olakšana. Sa druge strane, muškarci treba da se vode željama i razmišljanjem o tome kakvu boju bi voleli da svakodnevno nose, uz sve poslovne, ležerne, elegantne i sportske kombinacije. U slučaju zbunjenosti i nedoumica, odličan spoj mogu biti burme belo zlato u kombinaciji sa žutim tonovima.

Pitanje dizajna: jednostavan stil i oblik ili mnoštvo detalja?

Još jedna često teška odluka kada se biraju burme odnosi se na pronalazak idealnog dizajna, po želji i meri svakog od supružnika. Konkretno, mnoge dame vole blještavost, detalje i sjaj, dok su muškarci radije zainteresovani za jednostavne burme belo zlato, koje se mogu nositi na prstu bez privlačenja pažnje i jakog odsjaja. Svakako, najvažnije je pre odlaska u zlataru ustanoviti pojedinačne želje dame i muškarca, odnosno verenika, kako ne bi došlo do problema i odsustva kompromisa. Svaki od budućih supružnika ima pravo da prikaže sopstvene želje, potrebe i omiljene modele, zbog čega ne mora konačan izbor uvek da bude identičan model burme.

Istovremeno, parovima kojima je značajno da imaju apsolutno isti prsten savetuje se dogovor i usklađivanje želja radi pronalaska najpribližnijeg modela kojim će oboje biti zadovoljni. U tom pogledu, dostupne su burme belo zlato, žuto, roze ili kombinacija sa ravnim ili ovalnim oblikom, zatim uz matiranu ili sjajnu površinu, kao i sa ili bez drugih detalja. Popularni detalji za dame jeste drago kamenje i cirkoni, linije, ispupčenja i slično, dok se muškarci obično odluče za jednostavan dizajn bez mnogo ukrasa. Ovde možete pogledati detaljnu ponudu burmi zlatare Aurum.

Burme žuto zlato važe za tradicionalan, ali i dalje popularan izbor parova, dok je bela boja zlata atraktivnija i modernija, kao i zastupljenija danas među supružnicima. Nije lako odabrati odgovarajuće burme, neophodno je mnogo razgovora, dogovora, saradnje, nekada i ustupaka, ali sve u cilju kupovine savršenog prstena koji će večno krasiti prst desne ruke.

Share this post

About the author