Dom

Saveti za uređenje male kuhinje

Saveti za uređenje male kuhinje

Uređenje male kuhinje ponekad predstavlja pravi izazov. Naizgled vam se čini da nemate mnogo mogućnosti ali zapravo uz par naših saveta shvatićete da mala kuhunja i njeno preuređenje ne mora biti toliko komplikovan i težak zadatak. Sve što vam je potrebno jeste pametan raspored elemenata. Na taj način štedite na prostoru i u mogućnosti ste da preuredite svoju kuhinju u kuhinju iz snova. Ostanite sa nama i u nastavku teksta pročitajte par korisnih saveta.

Jednostavnost jednostavnost i jednostavnost

Neka vam minimalizam bude zvezda vodilja prilikom procesa renoviranja vaše kuhinje. Potrudite se da koristite svetle ili barem što svetlije boje i da vam one preovlađuju prostorom. Kada kažemo svetle boje ne mislimo samo na zidove već i na ostatak nameštaja u kuhinji, ormariće, ploćice, radne površine, podove. Gde je minimalizam tu je i funkcionalnost pa tako napravite pametan raspored kada su u pitanju kućni aparati i radna ploča. Na taj način dobijate maksimalnu iskorišćenost koja je preko potrebna u maloj kuhinji. Posedovanje malih kućnih aparata je i više nego poželjno jer vam oni u potpunosti mogu zameniti određene proizvode bele tehnike. Tako na primer ako nemate više mesta osim za šporet sa dve ringle posedovanjem mikrotalasne, pice pekača, krčka mogu vam zameniti u potpunosti ovaj nedostatak. Kada smo kod praktičnosti stakla za kuhinjujedna su od onih rešenja koje vam omogućavaju praktičnost a ujedno doprinose i lepšem izgledu kuhinje. Ako ste rešili da svoju kuhinju renovirate ili pak da je samo malo osvežite onda je ovo odlična stvar. U slučaju stakla svoju postojeću kuhinju ne morate razmontirati jer se stakla za kuhinju montiraju na nameštenu ili u slučaju kupovine nove montiranu kuhinju.

Staklo za kuhinju učiniće vašu kuhinju dosta drugačijom, osvežiće je i doprineće da deluje veće što je još jedna od prednosti ovih stakala za kuhinju. Danas na tržištu možete pronaći jako veliki izbor stakala od onih jednobojnih, prozirnih do onih sa odštampanom slikom ili šarom, sve u zavisnoti šta vi preferirate. Ono što je bitno da napomenemo jeste da prilikom izbora uzmete u obzir i ostatak enterijera kuhinje jer ipak je bitno da se staklo slaže sa ostatkom prostora. Stakla se lako održavaju i to je još jedna prednost u odnosu na keramičke pločice. Sve što vam treba za održavanje ovih stakala jeste sredstvo za brisanje i jedan potez krpom. Zaista jednostavno zar ne?

Ono što kod malih kuhinja predstavlja možda najveći problem jesu male radne površine. Međutim i za ovo postoji rešenje. Napravite pult koji vam ujedno može biti i zamena za trpezarijski sto a i radna površina koju ćete koristiti prilikom pripremanja vaših obroka. Male kuhinje nemaju mnogo mesta za odlaganje stvari ali vi možete to rešiti tako što ćete viseće kuhinjske elemente postaviti tako da idu do plafona i tako napraviti mesta za sve one stvari koje želite da odložite a ne koristitie često.

Pored svetlih boja koje ćete koristiti kako bi vizuelno povećali svoj prostor ono što možete još učiniti jeste postavljanje dobre rasvete. Postavljanjem led traka ispod gornjih kuhinjskih elemenata ulepšaćete vašu kuhinju i stvoriti osećaj veće kuhinje.

Share this post

About the author